Ingyenes szállítás 299 500 Ft felett|+36 70 637 9171|ertekesites@plastopack.hu
06 70 637 9171E-mail küldés »

Mire figyeljünk kézi elektromos pántológép vásárlása után?

Blog, 2023. 02. 08.

Termékek vagy összeállított csomagok nagyobb mennyiségű és rendszeres pántolása esetén érdemes beruházni egy kézi elektromos pántológépre, ami segíthet megkönnyíteni a munkánkat.

Fontos tudni, hogy egy nagyon erős eszközről beszélünk, ezért a könnyebb, kisebb méretű vagy sérülékenyebb termékek pántolására a gép nem alkalmas. A pántológépet inkább kis és közepes ipari felhasználásra javasoljuk.

Termékek vagy összeállított csomagok nagyobb mennyiségű és rendszeres pántolása esetén érdemes beruházni egy kézi elektromos pántológépre, ami segíthet megkönnyíteni a munkánkat.

Fontos tudni, hogy egy nagyon erős eszközről beszélünk, ezért a könnyebb, kisebb méretű vagy sérülékenyebb termékek pántolására a gép nem alkalmas. A pántológépet inkább kis és közepes ipari felhasználásra javasoljuk.

Miután kézhez kaptuk a pántológépet a dobozban megtaláljuk az összes alkatrészt, amire szükségünk lehet. A csomagban elhelyezett használati útmutatót érdemes áttanulmányozni, mivel nem csak a gép összeszerelésében és használatában segíthet.

A kézi pántológépekre 1 év garancia jár rendeltetés szerű használat esetén, ami nem hosszabbítható. Cégünk arra törekszik, hogy a garancia elévülése után is kapcsolatban maradjon az ügyfeleivel és később is támogassa őket műszaki háttérrel, alkatrész utánpótlással. A leírásban található robbantott ábra segítségével tudunk a tönkrement alkatrészek helyet újat rendelni.

Mindig végezzünk próbahegesztést, ezzel ellenőrizhetjük, hogy a pántszalag hegesztése megfelelő-e. Ez abban segít, hogy rendesen be tudjuk állítani a gépet. A használati utasításban megtalálhatjuk a próba hegesztéshez szükséges tájékoztatást.

A kifogástalan működéshez elengedhetetlen a megfelelő pántszalag megválasztása. A kézi elektromos pántológéphez a webshopunkban kapható zöld színű PET pántolószalagot ajánljuk, de a fehér automata pántszalag is megfelelő hozzá. (1. és 2. kép: következménye a nem megfelelő szalag használatának) Ha más pántot használnának oda kell figyelni a szalag vastagságára. A megfelelő méret a 0,4 – 1,2 milliméter tartományba esik. A 0,4 milliméternél vékonyabb szalagot ehhez a géphez nem lehet használni. A 0,4 és 0,5 mm vastagságú pántszalagnál szükség lehet egy vagy kettő hézagoló lapka behelyezésére, ami a dobozban szintén megtalálható, hogy a szalag behúzása könnyebben menjen.  

 
1. kép
2. kép

A géphez két darab 230 V hálózati töltésű akkumulátor tartozik. Egy akkumulátor normál felhasználás mellett akár két műszakot is kibír teljes feltöltöttséggel. Minél nagyobb a kihasználtság, annál jobban csökken ez az idő, ritkább használatnál pedig növekszik. Az akkumulátorok géppel vagy gép nélkül is tölthetőek.

A gép könnyen használható, amint behelyeztük az akkumulátort azonnal bekapcsol, a készenlétet pedig egy kontroll lámpa jelzi. Ha sokáig nem érünk hozzá az eszköz automatikusan kikapcsol, hogy kímélje az akkumulátort. A pántológépek oldalán egy M betűvel kezdődő számsor jelöli a gyártási számot. Erre hivatkozva tud segítséget kérni technikus kollegánktól, ha valami probléma merülne fel.

A pántszalagot úgy kell behelyezni a gépbe, hogy a behúzandó szalagot felülre, a kimenő szalagot pedig alulra csúsztatjuk be. Az eszköz tetején elhelyezett gombbal tudjuk szabályozni, hogy meddig húzza be a pántot a gép. Figyeljünk rá, hogy mind a bejövő és mind a kimenő szalag egymással párhuzamosan helyezkedjen el. A hegesztő kar lenyomásával egy penge elvágja a szalagot, a pofa rezonálása felhevíti a pántokat és összeolvasztja/hegeszti az egymáson fekvő szalagot. A hegesztési időt és erősséget (lásd 3. és 4. kép) a pántológép oldalán található két gombbal szabályozhatjuk. Meg kell várni, hogy az összeolvasztott pánt visszahűljön, ezt a folyamatot kontroll lámpa villogása jelzi. Amint végleg kihuny a fény, a sárga kar felhúzásával le lehet húzni a készüléket a forrasztott pántról.

3. kép

4.kép

A pántológép különleges szerelést vagy karbantartást nem igényel. Természetesen mindig figyeljünk oda, hogy a gép csak rendeltetésének megfelelően használjuk és lehetőleg ne ütődjön neki semmihez. A gép hegesztő pofáján vagy a behúzó tekercsnél előfordulhat, hogy olvadék maradhat a szalagból, amit a szerszám készletben található tisztító tűvel ki lehet pucolni. Legyünk türelmesek, mert az új gépek beállításához és bevezetéséhez idő kell!

A webshopunkon megtalálhatóak a pántológéphez szükséges segédeszközök és kiegészítők, amit csomagban is árulunk. Ezek megkönnyíthetik a használatot, mint például a pántszalagkocsi, ami a pántszalag megfelelő tárolásában segédkezik. Figyeljünk oda, hogy vásárlásánál, mindig a pántszalaghoz megfelelő teherbírású kocsit válasszuk!

További kérdéseivel kapcsolatban forduljon bizalommal szerviz technikus kollégánkhoz a +36302677749 telefonszámon vagy lépjen velünk kapcsolatba emailen keresztül!

Webáruház értékelés

csomagoloanyagok.com

Egyesi kosár
VÁSÁRLÁS

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.