Ingyenes szállítás 299 500 Ft felett|+36 70 637 9171|ertekesites@plastopack.hu
06 70 637 9171E-mail küldés »

Hogyan válasszunk csomagoló dobozt?

Blog, 2022. 12. 19.
Mikor költözésre kerül a sor, esetleg csomagot vagy ajándékot szeretnénk küldeni, mindig felmerül a kérdés, hogy mibe csomagoljunk. 

A legkézenfekvőbb eszköz a csomagoló doboz. Ennek kiválasztásakor érdemes több szempontot is figyelembe venni a vásárlás előtt.

1. Először gondoljuk át a szállítási módot. Nem mindegy, hogy futárral küldjük vagy személyesen adjuk át a csomagot. Minden esetben a termék védelme legyen az első számú célunk a csomagolással.

2. Fontos tudnunk, hogy többféle doboz is megvásárolható a webshopunkban, amiknek az alapanyaga hullámpapír, ami környezetbarát csomagolóanyag: nem csak újrahasznosított, hanem újrahasznosítható is. A hullámpapír rétegek adják a dobozok falának vastagságát; a mikrohullámú a legvékonyabb, utána következik a 3 rétegű és végül az 5 rétegű. A doboz tartósságát ezek a hullámpapír rétegek adják, valamint a doboz összeállítási módja. Választáskor figyelembe kell vennünk a termék súlyát és jellegét. A könnyű árut elég vékonyabb dobozba becsomagolni. Erre a célra szolgálnak a mikrohullámú és a 3 rétegű dobozaink. Ha nehéz vagy törékeny terméket szeretnénk szállítani, érdemesebb az 5 rétegű dobozainkat választani.

3. A dobozokat lapra szerelve vásárolhatják meg a webshopunkban és összeállítás szempontjából két fajtájuk van:

- Az önzáró, kimetszett dobozokat formára kell hajtogatni, így a több rétegnek köszönhetően nagyobb védelmet biztosítanak a tető-fenék lapolt dobozokkal szemben. Esztétikusabb látványt is nyújtanak, ezért elegánsabb csomagolásra alkalmasabbak.

- A tető-fenék lapolt (TFL) dobozokat elég csak ragasztószalag segítségével az alján és a tetején rögzítenünk és már pakolhatunk is bele. Költséghatékony választás és kevésbé sérülékeny termékekhez tökéletes.

4. Fontos szempont, hogy mit szeretnénk becsomagolni a dobozba. Törékeny termékeknél tanácsos térkitöltőt használni: amik lehetnek légpárnás fólia, térkitöltő chips vagy hálósított csomagoló papírStretch fóliával körbe tekerve pedig még ellenállóbbá tehetjük a csomagolásunkat az időjárási körülményekkel szemben.

5. Mindig a becsomagolt termék legnagyobb méretéhez válasszunk dobozt. A webshopunk kínálatában a csomagoló dobozok hasznos, belső méretet adtuk meg segítségképpen. A méreteket a következőképpen kell érteni: szélesség, mélység és magasság.

6. Elsődleges szempont lehet még az esztétika és a díszítés. Az önzáró, kimetszett dobozok mutatósabbak, alkalmasak ajándék csomagolására, vagy olyan termék csomagolására, ahol kulcsfontosságú a dekorativitás. Egyedi méretben rendelt dobozainknál lehetőség van dekorálásra nyomot mintával, ami szitázási eljárással készül. Ezzel a megoldással varázsolhatjuk igazán egyedivé a dobozainkat. Ha egyedi dobozméretet vagy dekorálást szeretne, szívesen adunk árajánlatot az ertekesites@plastopack.hu e-mail címen.

Ezzel a kis összefoglalóval reméljük sikerült megkönnyítenünk a választást. Nézzenek körbe csomagoló doboz kínálatunkban és a többi termékeink között a webáruházunkban!

Webáruház értékelés

csomagoloanyagok.com

Egyesi kosár
VÁSÁRLÁS

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.