Ingyenes szállítás 299 500 Ft felett|+36 70 637 9171|ertekesites@plastopack.hu
06 70 637 9171E-mail küldés »

Hogy a karácsonyi ajándék épségben célba érjen

Blog, 2023. 11. 16.

Karácsony közeledtével a futárszolgálatok, és a csomagszállító vállalkozások feladatai jelentősen megnövekednek. Több lesz a csomag, több helyre kell elvinni, ezért csomagjaink jobban ki vannak téve a sérülés veszélyének.

Jelen blogcikkünkkel szeretnénk Önnek tanácsokat adni a csomagolás kiválasztásához, hogy megóvja szeretteinek, ill. partnereinek szánt ajándékát.

1. Borosüveg

Amennyiben nem dobozban érkezik, javasoljuk, hogy légpárnás fóliával alaposan tekerje körbe, majd egy – az üveg méreténél kissé nagyobb - dobozba helyezze be.

A szabad teret pedig valamilyen térkitöltő anyaggal bélelje ki. Ez lehet térkitöltő „chips”, légpárna vagy perforált hullámpapír…stb.

A doboz lezárásához ragasztószalagot, értékes küldemény esetén biztonsági ragasztószalagot használjon.

2. Desszert

Kevésbé sérülékeny, mint az üveg, de nyilván fontos, hogy ép maradjon szállítás közben.

Méretétől függően akár légpárnás borítékban is fel tudja adni, vagy a borosüvegnél említett módon helyezze dobozba. Utóbbi esetben a légpárnás fólia elhagyható, de a szabad teret teljesen töltse ki.

3. Ruhanemű

A legkevésbé sérülékeny áru, ezért elegendő, ha a csomagoláshoz biztonsági futártasakot használ. Ez a dézsmálástól is megóvja a terméket, hiszen a csomagolást sérülés nélkül nem lehet felbontani. Célszerű viszont összehajtás után a ruhát kalapcsomagoló papírral beburkolni, és úgy helyezni a futártasakba.

4. Könyv

1 db könyv küldése esetén legmegfelelőbb a légpárnás boríték. Több könyv esetén dobozba érdemes csomagolni úgy, hogy a könyveket egymástól kalapcsomagoló papírral, ill. díszes (kemény)borító esetén akár légpárnás fóliával válassza el. A fennmaradó esetleges üres helyet a dobozban valamilyen térkitöltő anyaggal bélelje ki.

5. Játék

Ha az ajándék gyárilag dobozba van csomagolva, az már fél siker! Hogy azt megóvja, egy picit nagyobb méretű dobozba érdemes beletenni, ill. költséghatékony – ámbár kevésbé dekoratív megoldás - ha légpárnás fóliával körbetekeri, a fóliát pedig ragasztószalaggal rögzíti.

Ha játéknak nincs gyári doboza, akkor mindenképp dobozolja be, és ebben az esetben is használjon térkitöltő anyagot. A dobozt pedig ragasztószalaggal zárja le.

6. Céges repi ajándékok

Ez a legnehezebb kérdés, hiszen nagyon széles a választék. A legkisebb ajándéktárgyakra a légpárnás boríték lehet a legjobb megoldás – pl. tollak

Az olyan, kevésbé sérülékeny ajándékok esetében, mint pl. a naptárak, akár a hagyományos boríték is megfelelő lehet, de ha mégis nagyobb védelemre van szüksége, akkor válassza inkább ebben az esetben is a légpárnás borítékot.

Törékeny tárgyakat mindenképp csomagolja dobozba, és ami nagyon fontos, hogy az ajándék ne szorosan illeszkedjen a dobozhoz, hanem maradjon hely a térkitöltő anyagnak, mely elnyeli az esetleges ütődést, rázkódást.

 

Bármilyen ajándékot is szeretne küldeni családtagjainak, és partnereinek az idén, mindig figyeljen oda az alapos csomagolásra. Webshopunkban számos csomagolási eszközzel és ötlettel találkozhat. Tekintse meg webshop kínálatunkat, vagy segítségért forduljon hozzánk bizalommal!

Webáruház értékelés

csomagoloanyagok.com

Egyesi kosár
VÁSÁRLÁS

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.