Ingyenes szállítás 299 500 Ft felett|+36 70 637 9171|ertekesites@plastopack.hu
06 70 637 9171E-mail küldés »

Csomagolóanyagok a környezetvédelem nevében

Blog, 2023. 05. 25.

Mostani világunk egyik legfontosabb kérdése, hogyan védhetjük meg Földünk egészségét. Nem csak a nagyobb cégek tehetnek azért, hogy megállítsuk a környezetszennyezést, hanem a kisebb vállalkozások és a magánszemélyek is sokat segíthetnek, ha okosan döntenek.

Az egyik ilyen okos megoldás, ha környezetbarát csomagolóanyagok közül választunk csomagolási feladatokhoz vagy egy egyszerű költözéshez. Többféle papírból, vagy más újrahasznosított anyagból készült termék van a piacon, amik számos előnnyel bírnak a műanyag és más egyéb csomagolóanyagokkal szemben.

Az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy alacsony ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, így nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkentsük a fogyasztással járó környezeti terhelést. Alapanyagaik megújuló és újrahasznosítható anyagok, valamint maguk is újrahasznosíthatóak vagy újrahasználhatóak. Semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak a környezetre nézve, komposztálás után értékes biomassza keletkezik belőlük.

Webshopunkban többféle környezetbarát csomagolóanyag is megtalálható:

A kartonpapírból készült doboz az egyik legismertebb és legnépszerűbb környezetbarát eszköz, ami elengedhetetlen kelléke az árucsomagolásnak, tárolásnak és költözésnek. Kínálatunk önzáró és hagyományos (tető-fenék lapolt) kartondobozokat tartalmaz, különféle méretekben, így mindenki ki tudja választani a céljainak megfelelőt.

A térkitöltő az egyik leghatékonyabb áruvédelmi eszköz. A BIO térkitöltő hab szerves anyagból, növényi keményítőből készül, ezért környezetbarát, 100%-ban lebomló és komposztálható. Formájának és méretének köszönhetően jól körülöleli a termékeket, így biztonságos csomagolást tesz lehetővé megfizethető áron.

Papír ragasztószalag teljes mértékben kiválthatja a műanyag ragasztószalag használatát. Erős tapadórétegének köszönhetően minden típusú száraz felületre jól ragad, a dobozok, csomagok zárására tökéletesen alkalmas. Szállítás vagy tárolás alatt megakadályozza, hogy bármiféle szennyeződés jusson a doboz belsejébe. A ragasztóréteg miatt csak részben lebomló, de az enyvezett változata 100%-ban újrahasznosítható szelektív begyűjtés mellett.

Szintén népszerű a környezetbarát csomagolópapír. Kapható adagoló dobozos kivitelben, valamint tekercsbe feltekerve, ami megkönnyíti a használatát. Egyes típusok csomagológépekkel is kompatibilisek, használatuk rendkívül egyszerű.

Egyik fajtája a méhsejtes csomagolópapír, ami a légpárnás fólia környezettudatos, fenntartható utódja. A papírt a gyártás során úgy vágják, hogy nyújtáskor 3D-s szerkezetű legyen, amivel megduplázhatjuk a hosszát és a térfogatát, így a széthúzott papír felületi terhelhetősége jelentősen megnő. Szerkezete folytán esztétikus és környezetbarát védelmet biztosít a törékeny termékek számára.

A 100 % növényi rostból készült kenderzsinór vagy kötözőzsineg majdnem minden háztartásban megtalálható, praktikus eszköz. Erős, nehezen szakad és akár dekorációs elemként is használható a csomagolásnál. Felhasználható továbbá ipari, mezőgazdasági célokra is.

A bolygónk jóléte fontos kérdés, nem szabad szemet hunyni felette. Döntsön okosan és válogasson környezetbarát csomagolóanyagaink között! Látogassa meg webshopunkat!

Webáruház értékelés

csomagoloanyagok.com

Egyesi kosár
VÁSÁRLÁS

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.