Ingyenes szállítás 299 500 Ft felett|+36 70 637 9171|ertekesites@plastopack.hu
06 70 637 9171E-mail küldés »

Amit a raklapfóliázó gépekről érdemes tudni!

Blog, 2023. 04. 05.
A termékek raklapon történő rögzítésére az egyik legalkalmasabb eszköz a raklapfóliázó gép, mely a stretch fóliát, más néven a nyújtható vagy tapadó fóliát megnyújtva ráfeszíti a raklapon rögzíteni kívánt termékekre, biztosítva a stabilitást és a védelmet árumozgatás vagy szállítás közben. Bizonyos áruforgalom felett már szinte kötelező eleme a csomagolási folyamatnak. 

Raklapfóliázó gép kisokos

A termékek raklapon történő rögzítésére az egyik legalkalmasabb eszköz a raklapfóliázó gép, mely a stretch fóliát, más néven a nyújtható vagy tapadó fóliát megnyújtva ráfeszíti a raklapon rögzíteni kívánt termékekre, biztosítva a stabilitást és a védelmet árumozgatás vagy szállítás közben. Bizonyos áruforgalom felett már szinte kötelező eleme a csomagolási folyamatnak. A gépi csomagolás számos előnnyel bír a kézi fóliázással szemben: megkönnyíti és gyorsítja a munkavégzést, a gazdaságosabb fólia felhasználásnak köszönhetően pedig költséghatékony csomagolási módszer. Egy jól megválasztott gép esetén rövid időn belül megtérülhet a beruházás!

Felhívjuk ügyfeleink szíves figyelmét, hogy amennyiben raklapfóliázó gép beszerzésén gondolkodnak, minden esetben kérjenek segítséget tanácsadó kollégánktól! A berendezések különböző típusú csomagolási igényekhez alkalmazkodó kiegészítőket és stretch fóliákat kívánnak meg, ezért kollégánk néhány rövid kérdéssel felméri az ügyfeleink igényét és a logisztikai környezetet. A megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a megfelelő gépet és elkészíti az egyedi árajánlatot.

Fontos fogalmak és tudnivalók a raklapfóliázó gépekről:

  • Null pozíciós megállásnak köszönhetően a raklap mindig ugyanabba a pozícióba áll vissza, ahonnan elindult.
  • A magasságérzékelő szenzor felel azért, hogy a gép pontosan tudja milyen magasságú rakományt kell fóliázni, ami szintén alapfelszereltség.
  • A fólia feszesség szabályozó feladata a rakomány megfelelő feszességű fóliázása. Jellemzően 0-100 % közötti tartományban állítható. Figyelem! Ez a berendezés az alapfelszereltség része és nem egyenlő a fólia előnyújtóval, ami egy külön rendelhető, extra felszereltség.
  • A fólia előnyújtó berendezés a nevéből adódóan megnyújtja fóliát mielőtt az a rakományra kerülne. Ez a folyamat a fóliázási művelet közben automatikusan megy végbe és egy speciális, nagy nyúlású fóliára van hozzá szükség. A megnyújtott, hosszabb fóliával több árut lehet becsomagolni, ezáltal költséghatékony, valamint jobban szabályozható a fólia felhasználása. Ezt a kiegészítőt elsősorban azoknak ajánljuk, akik naponta több mint 50 raklapot csomagolnak.  
  • A forgótányéros fóliázó gépekhez szükség lehet egy úgynevezett felhajtó rámpára, a raklapok hidraulikus kézi raklap emelővel (békával) történő mozgatásához. A rámpa felülete csúszásgátlós bevonatú, enyhe emelkedésű, ami miatt a béka nem akad el, ezért a raklapokat könnyedén rátolhatjuk a fóliázó gépre.
  • OMEGA-tányér (patkótányér), bármely raklapmozgató eszközhöz tökéletes választás lehet. A különleges nyitott tányér kialakításnak köszönhetően könnyen elhelyezhető a csomagológépen az áru és a borulékony, instabil rakományt is biztonságosan ráhelyezhetjük a gépre.
  • Túlméretes rakomány esetén igény szerint lehet kiegészítőket vásárolni a raklapfóliázó géphez. Magas rakományhoz érdemes rendelni magasabb tornyot, az átlagnál szélesebb vagy hosszabb palettáhaz nagyobb átmérőjű tányért. Egyes általunk forgalmazott gépek pedig rendelhetőek nagyobb terhelhetőségű rámpával.
  • A személyi biztonság védelmét szolgálja a fólia kocsi aljában elhelyezett mikrókapcsoló. Ha a fóliázó kocsi alá kerül egy tárgy vagy esetleg személy, akkor aktiválódik a kapcsoló, ami letiltja a gépet.
  • Az alapgépeink a háztartásban is használható villás dugóval, 230 Voltos hálózatról működnek. A teljesítményük nem haladja meg az 1 kW-ot.

A fóliázó gépekre 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk, ami ezt követően további 12 hónappal meghosszabbítható. Ennek feltétele a díj ellenében történő éves karbantartás, melyet kollégánk végez el előre egyeztetett időpontban.

Üzembehelyezés során telepítjük a gépet, betanítjuk a gép használatát és próbacsomagolást végzünk. Cégünk vállalja a telepített gépek garanciális időn túli karbantartását, javítását és folyamatos alkatrész utánpótlást is! A kopó alkatrészek túlnyomó részét raktárról biztosítjuk, egyéb alkatrészek beszerzése 1-3 napon belül a cesenai-i gyárból történik.

Felmerülő kérdésekkel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot alábbi elérhetőségeinken:

•             Az Ön személyes ügyintézője: Hrobár András

•             Tel.: +36209342983

•             E-mail: andras.hrobar@plastopack.hu

Webáruház értékelés

csomagoloanyagok.com

Egyesi kosár
VÁSÁRLÁS

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.